Winkelwagen

koppeling

Koppeling

De koppeling is de verbinding tussen de motor van de auto en de versnellingsbak. De versnellingsbak brengt het motorvermogen op de wielen over. De koppeling bestaat uit twee platen en een zogenaamde drukgroep. Deze drukgroep drukt de koppelingsplaten tegen elkaar waardoor deze niet slippen wanneer de auto in een versnelling staat. Bij het vervangen van de koppeling controleren wij ook altijd de drukgroep. Deze drukgroep is ook aan slijtage onderhevig en het gelijktijdig vervangen hiervan is zeker aan te raden.

Wanneer moet de koppeling vervangen worden?

Wanneer de auto tijdens het optrekken wel toeren maakt maar niet of nauwelijks op gang komt of bij het gas geven tijdens het rijden veel toeren maakt maar nauwelijks extra snelheid genereert zijn de koppelingsplaten versleten. Dit gaat meestal niet in een keer maar wordt langzamerhand merkbaar tijdens het rijden. Ook wanneer de versnellingsbak slechter gaat schakelen is dit meestal een teken dat de koppeling vervangen dient te worden.

Onze monteurs zijn vakmensen op het gebied van onderhoud en reparatie van uw auto. Tijden het vervangen van de koppelingsplaten controleren onze monteurs alle, aan slijtage onderhevige onderdelen van de koppeling. De kosten voor het vervangen van de koppeling is van veel factoren afhankelijk. Wij maken graag een passende offerte voor uw!